همین الان با کلیک روی ما را محبوب کنید

امروز 30 اردیبهشت 1392, 13:26

ساعت سایت بر اساسUTC + 4 ساعت [ ساعت تابستانی ] تنظیم شده است

کاربر گرامی  جهت استفاده از تمامی امکانات سایت  باید وارد  و یا عضو شوید بستن پنجره

ارسال مبحث جديد پاسخ به مبحث  [ 6 پست ] 
نويسنده پيغام
 موضوع پست: مارهای سمی را میتوان از روی چشمشان شناخت؟
پستارسال شده در: 3 بهمن 1389, 13:36 
آفلاين
اخراج شده از سایت
نماد کاربر

تاريخ عضويت: 22 مهر 1388, 01:30
آیا مارهای سمی را میتوان از روی چشمشان شناخت؟!

همواره گفته میشود که مارهایی که دارای مردمک های گردند ،بی آزارند،در حالی که مارهایی که مردمکهای عمودی شکافدار(مانند مردمک چشم گربه)دارند،سمی و خطر ناک محسوب میشوند.ولی این ویژگی و علامت برای شناسایی مارهای خطر ناک و بی آزار ،درست نیست.مارهای سمی از قبیل مارهای کبرا در آفریقا و آسیا ... که سمی و خطرناک هستند،مردمک هایی گرد دارند.بر عکس مارهای بزرگ غیر سمی دارای چشمانی با مردمک های شکافدار،مانند چشمان مارهای زنگی و یا مارهای افعی پشت راه راه خاکستری هستند.همانند مارهای چون: رتیکولیتد پیتون،بوآ ها ... .

به هر حال در شمال و مرکز اروپا،مارهای سمی تخمگذار و مار های بزرگ وجود ندارند،بلکه فقط مارهای تخمگذار غیر سمی و مارهای زنده زای سمی یافت میشوند.بنابراین در این مناطق و فقط در اینجا این قاعده صدق میکند که مردمک شکافدار=مار سمی ، مردمک گرد= مار غیر سمی.
در تمام اروپا فقط 2نوع مار سمی تخمگذار با مردمکهای گرد یافت میشود.مار سمی مارمولکخوار که در سرزمینهای اطراف دریای مدیترانه به غیر از شبه جزیره ایتالیا زندگی میکند(malpolon mons pessulanusاین مار سمی از مارمولک و پستانداران کوچک تغذیه میکند،حدود 2متر طول دارد.)و مار سمی تاجدار یا کاکلدار که در اسپانیا و پرتغال یافت میشود.

راهنمایی استفاده از فورم

بالا
 مشخصات  

موضوع پست: Re: مارهای سمی را میتوان از روی چشمشان شناخت؟
پستارسال شده در: 4 بهمن 1389, 22:34 
آفلاين
سرعت : حلزون
نماد کاربر

تاريخ عضويت: 5 مرداد 1389, 00:30
خیلی ممنون . همیشه این سوال واسه من وجود داشت . فقط یه سوال دارم . بعضی از مارها هنگام شکار مردمکشان بسیار تنگ میشود . آیا این اتفاق فقط هنگام شکار میفته ؟ من هر وقت پیتونم رو تو دست میگیرم مردمک چشمش گرد میشه ! آیا میشه رابطه ای در نظر گرفت ؟

بالا
 مشخصات  

پستارسال شده در: 6 بهمن 1389, 15:38 
آفلاين
اخراج شده از سایت
نماد کاربر

تاريخ عضويت: 22 مهر 1388, 01:30
در بسیاری از حیوانات این توانایی وجود داره که بتونن  اندازه مردمک چشمشون رو تغییر بدن، حتی پرندگانی چون کاسکو که به وضوح قابل رویت هست.
و بستگی به شرایط مکانی و حیوان، اندازه مردمک چشم تغییر میکنه. هنگامی که نور زیاد باشه یا هنگام خواب و ... .

راهنمایی استفاده از فورم

بالا
 مشخصات  

پستارسال شده در: 6 بهمن 1389, 22:02 
آفلاين
دامپزشک
نماد کاربر

تاريخ عضويت: 17 خرداد 1388, 00:30
پیشنهاد من هم اینه که اگه گونه ای رو نمیشناسید اون رو سمی فرض کنید مگر اینکه خلاف اون ثابت بشه. به طور مثال در جنوب کشور ما 2 تا مار هستن که من خودم ازنزدیک دیدمشون که خیلی خیلی به هم از نظر ظاهری شبیه هستن. حتی از نظر حالت چشمهاشون. یکی به نام سیاه سوجه که از مارهای آتشی هستش و رنگ اون سیاهه و یکی هم از مارهای بسیار خطرناک و سمی که از نظر ظاهری کاملاً به قبلی شبیهه. یک بار کسی یکی از این مارها رو اتفاقی گرفته بود و فقط سیاه سوجه رو میشناخت و فکر میکرد اونه. وقتی آورد پیشم و اونو بررسی کردم دیدم که این همون مار سمیه هستش و این بنده خدا شانس آورده بود که نیشش نزده بود...!  روش تشخیصش هم تعداد پولک های قسمتهای مختلف بدنش و همین طور باز کردن دهانش و دیدن نیش هاش هستش.

پس همیشه اگر از گونه مار مطمئن نیستید با اون با احتیاط کامل رفتار کنید.

در مورد این چیزی که حسام جان گفت هم با تایید حرف امین بگم که بعضی مارهای غیر سمی در زمان ترس و اضطراب و شکار و حالت های تهاجمی مردمک چشمشون مثل مارهای سمی عمودی و باریک میشه در زمانی که ریلکس هستن گردتر.

بالا
 مشخصات  

پستارسال شده در: 15 بهمن 1389, 00:12 
آفلاين
سرعت : لاک پشت
نماد کاربر

تاريخ عضويت: 4 بهمن 1389, 19:42
خیلی ممنون !!

من فرض میکونیم همشون سمی هستن طرفشون نمیرم!!!!

بالا
 مشخصات  

پستارسال شده در: 15 اردیبهشت 1390, 23:05 
آفلاين
سرعت : لاک پشت

تاريخ عضويت: 19 فروردین 1390, 15:44
می شه لطفا گونه هایی که تو شمال و کوه های شمال تهران و کویر هستند رو معرفی کنید با مشخصات ظاهری
از اون جایی که زیاد می شه فک می کنم فقط سمی هارو بگین که سمتشون نرم
مرسی از همگی که کمک می کنین

بالا
 مشخصات  

نمايش پست ها از پيشين:  مرتب سازي بر اساس  
ارسال مبحث جديد پاسخ به مبحث  [ 6 پست ] 

ساعت سایت بر اساسUTC + 4 ساعت [ ساعت تابستانی ] تنظیم شده است

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 1 مهمان

شما نمي توانيد مبحث جديدي در اين انجمن ايجاد کنيد
شما نمي توانيد به مباحث در اين انجمن پاسخ دهيد
شما نمي توانيد پست هاي خود را در اين انجمن ويرايش کنيد